Házirend

A házirend vonatkozik minden résztvevőre, aki a rendezvényen részt vesz. A házirend be nem tartása figyelmeztetéssel, ismétlődő vagy súlyosabb megszegése esetén a rendezvényről való eltávolításán túl a rendezvényről való kitiltását is eredményezheti.

Kérünk mindenkit, hogy a regisztrációkor elfogadott házirendet figyelmesen olvassátok el, és tartsátok be!

Általános etikett

Mindent megteszünk azért hogy a rendezvényeink során biztonságos környezetet alakítsunk ki neked, és a többi résztvevő számára egyaránt. Éppen ezért kérjük, hogy az alábbi pontokat minden szituációban tartsd szem előtt:


Általános szabályok

Fontosnak tartjuk hogy bizonyos szabályokra felhívjuk a figyelmedet, melyek tőlünk függetlenül, Magyarország egész területére érvényesek.


Regisztrációs szabályok

Bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy szükségünk van a polgári nevedre és a születési dátumodra a beazonosításhoz, például névre szóló foglalások vagy a védettségi igazolványod ellenőrzése során. Az adataid kezelésének a részleteit megtalálod az Adatkezelési tájékoztató oldalon.


Korhatár

A programok 18 éven aluliak számára kizárólag szülői beleegyezéssel, 17 éven aluliak számára pedig egyáltalán nem látogathatók. Ez alól kivételt képez a Suitwalk, amely szülő, gondviselő vagy megbízott felügyelő kíséretében korhatár nélkül látogatható.

A részvétel saját (18 életévet be nem töltött személyek esetén szülő vagy gondviselő) felelősségre történik, beleértve az előregisztrációhoz nem kötött és/vagy szabadtéri programokat is.

Az adott rendezvény vagy program korhatár besorolása a program jellegétől függően változhat, a pontos megjelölést az adott program leírásában találhatod.


Ruházat, öltözködés, jelmez kiegészítők

A ruházatod kiválasztásakor kerüld a felnőtteknek szóló témákat, eszközöket és kiegészítőket. A rendezvények területén nem megengedett a latex vagy egyéb, közösülésre alkalmas jelmezek viselése. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy jelmezeket vagy kiegészítőket egyedi elbírálás alapján engedélyezünk.

Arra szeretnénk kérni, hogy ügyelj a megjelenésedre, kerüld a szubkultúrával össze nem egyeztethető viseletet és viselkedést és a megbotránkoztatást.

A teljesség igénye nélkül szeretnénk mondani néhány példát, ami segíthet eligazodni, hogy mi az, ami megengedett és mi az, ami nem. Ha nem vagy biztos abban, hogy a ruházatod megfelelő, vagy úgy érzed valamihez engedélyre lenne szükséged, kérdezz bátran egy szervezőt.


Fényképezőgépek és kamerák

A rendezvény résztvevőjeként elfogadod, hogy az eseményeken kép- és/vagy hanganyagok készülhetnek rólad.

Fenntartjuk a jogot, hogy a rendezvényen készült anyagokat felhasználhasuk a rendezvény média megjelenésének és/vagy programjainak illusztrálására, bemutatására. Az ebből fakadó problémák miatt kártérítési igény nem nyújtható be.

Előzetes hozzájárulásunkat adjuk rendezvényen készült összes kép- és/vagy hanganyag magáncélokra való felhasználására (beleértve az internetes közzétételt is), viszont azok internetes vagy nyomtatott médiumban (újságok, magazinok, TV, rádió, blog, stb.) való megjelentetése és/vagy bármilyen reklám anyagként való felhasználása csak a szervezők előzetes beleegyezésével engedélyezett. A találkozó műsorairait, programjait, eseményeit, esetleg azok fellépőinek produkcióit teljes hosszában nem oszthatod meg vagy közvetítheted.

A rendezvényen lézer berendezés üzemelhet, kérjük, hogy a rendezvény ideje alatt körültekintően készíts felvételeket! A berendezés az emberi szemre ártalmatlan, viszont ha kamerák vagy telefonok optikáit 8-10 méteren belül közvetlenül éri a lézerfény, az optikai szenzor túlterhelődhet és meghibásodhat.

Ezeket az eszközöket a saját felelősségedre használd, a meghibásodásáért nem vállalunk felelősséget!

Az általad készített képeknek és anyagoknak lehetőséget biztosítunk a megjelenésre a felületeinken, ahol törekedünk a pontos forrás megjelölésére. Engedély kéréshez, panasztételhez vagy a képeid beküldéséhez vedd fel velünk a kapcsolatot!


Suit Lounge (öltöző)

Az öltözőben kizárólag a regisztrált fursuiterek tartózkodhatnak, hogy a rendezvény közben bármikor át tudjanak öltözni és a suitjukat biztonságba tudják helyezni az összes hozzávaló kellékkel együtt.

Ez azt jelenti, hogy ha te nem suiterként regisztráltál vagy nem hoztad el a rendezvényre fursuitod, az öltöző területére nem léphetsz be!

Ezen kívül a Suit Lounge területén tilos:


Művész sarok (Artist Alley) és Partner Artist Program

A művészek számára kizárólag megjelenési felületet biztosítunk mind a Művész sarokban, mind a Partner Artist Programban egyaránt. Az esetleges értékesítésben és megrendelések folyamatában nem veszünk részt, nem kérünk megjelenési és részvételi díjat sem pedig jutalékot.

Minden megrendelés nélkülünk, a Művész és a Megrendelő között jön létre, a Művész szerződési és működési feltételei szerint. Az értékesítéshez szükséges pénzügyi és jogi megfelelés az értékesítést végző Művész felelőssége, az ő tevékenyégéért, termékeiért és szolgáltatásaiért nem vállalunk felelősséget.


Baleset- és egészségvédelem

Nem javasoljuk a ruháról lelógó kötelek és láncok viselését, hiszen ebbe bárki könnyen be- vagy fennakadhat egy rendezvény forgataga során. Amennyiben a suitodon vagy annak ruházatán és/vagy jelmezén hegyes tüskék, kiálló részek vagy merevítők találhatóak, ezeket szivacsból vagy olyan anyagból készítsd el, ami nem okoz sérülést.

Ha úgy érzed, hogy túlmelegedtél és segítségre vagy vízre van szükséged, jelezd a kísérőknek és a szervezőknek. Ilyen esetben lépj hátra a tömegből és a túlmelegedést jelző (magad felé legyező) kézjelzéssel jelezd a többi résztvevőnek, hogy pihenésre van szükséged. Szükség esetén nyugodtan menj oda egy segítőhöz, aki vízzel fog kínálni.

A saját egészséged védelmében arra szeretnénk kérni, hogy a walk előtt és alatt ne fogyassz alkoholt, ha fursuiterként veszel részt rajta. Rosszullét vagy ájulás esetén a te egészséged és nem a suitod védelme lesz a legfontosabb sem a számunkra, rosszabb esetben a mentősök számára sem. Ők gondolkodás nélkül le fogják rólad vágni a bundát és a maszkot, ami egy partialsuit esetén is jelentős anyagi kárt okozhat neked. Az az egészséget védő (elsősegély) vagy orvosi eljárás során megsérült fursuitért sem mi, sem pedig az ellátást végző mentős, orvos, segítő, szervező és/vagy járókelő nem vállal felelősséget. Ha a walk során úgy érzed, hogy elérted a fizikai korlátjaid, ugyan így jelezz egy segítőnek, aki fog módot találni arra, hogy a maszkod levehesd és leülhess egy biztonságos helyen.

A rendezvény fő helyszínén a lehűlést és pihenést biztosító Suit Lounge (öltöző) a rendelkezésedre áll, ám ettől függetlenül figyelj a saját korlátaidra. Különösen ha alkoholt is fogyasztasz!